Retningslinjer for informasjonskapsler

Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsler er små datafiler som nettleseren lagrer på datamaskinen eller enheten din når du besøker nettsteder. Informasjonskapsler er derfor unike for din nettleser. Informasjonskapsler hjelper nettleseren navigere et nettsted, selv om informasjonskapslene ikke kan samle inn informasjon som er lagret på datamaskinen eller enheten din, eller i filene dine.

Hvorfor bruker vi dem?

Vi bruker informasjonskapsler for en rekke årsaker, som for eksempel:

  • å lære mer om hvordan du samhandler med Wiley-innhold
  • hjelpe oss med å forbedre opplevelsen din når du besøker våre nettsteder;
  • for å huske innstillingene innstillingene dine, som språk eller område, slik at nettstedet ikke må tilpasses ved hvert besøk;
  • for å identifisere feil og løse dem;
  • for å analysere hvor god nettstedets ytelse er g

Hovedgrunnen til å bruke informasjonskapsler er imidlertid å gjøre besøk på vårt nettsted mer praktisk, mer effektivt og brukervennlig for deg.


Typer informasjonskapsler

De fleste informasjonskapslene vi bruker er øktinformasjonskapsler. Øktinformasjonskapsler lagres bare så lenge du er på et nettsted. Når du forlater nettstedet, fjernes informasjonskapselen fra datamaskinen. Denne typen informasjonskapsel lagres vanligvis så snart du går inn på nettstedet, og brukes til å identifisere deg entydig mens du navigerer, slik at vi kan sikre at valgene du tar påføres deg riktig. En øktinformasjonskapsel genereres tilfeldig, og ser omtrent slik ut: A91E999014ECDFDDBB533E9550D2F9D9


Vedvarende informasjonskapsler lagres på datamaskinen og blir værende der når du forlater et nettsted. Vi bruker dem for eksempel til å huske påloggingsinformasjon for nettstedet hvis du klikker på "Husk meg", eller personlige innstillinger du angir i f.eks. Min profil eller Min konto. Du kan slette eller deaktivere denne typen informasjonskapsel når som helst ved å endre innstillingene for personvern i nettleseren din.


Førsteparts informasjonskapsler er de som lagres på din datamaskin eller enhet av nettleseren når du besøker et nettsted. Denne typen informasjonskapsel brukes av Wiley for sikkerhetstjenester, som pålogging og handlekurver, og ytterligere funksjonelle tjenester, som personlige innstillinger.


Tredjeparts informasjonskapsler er de som lagres av andre nettsteder eller organisasjoner når du besøker et nettsted. Hvis du for eksempel besøker nettsted A, kan organisasjoner B og C, som leverer tjenester for nettsted A og dets brukere, lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din. Denne typen informasjonskapsel brukes vanligvis for sporing og analyse – eksempelvis for å gi data tilbake til operatøren av nettsted A om hvilke sider som besøkes oftest. Vi kan også bruke en tredjepartstjeneste for å tilrettelegge levering av video til din nettleser; for å støtte deg i å lage kommentarer eller delta i diskusjoner; eller for å hjelpe oss med å gi anbefalinger for deg når du besøker et av våre nettsteder. Når du navigerer et Wiley-nettsted, kan du motta tredjeparts informasjonskapsler.

Analytiske informasjonskapsler lagres av selskaper som gir oss spesialisert sporingsdata, slik at vi kan forbedre måten våre nettsteder fungerer på og telle antall besøkende eller måle populariteten til en bestemt funksjon. Disse informasjonskapslene samler ikke inn personopplysninger; de tildeler et nummer som identifiserer hver enkelt bruker, og brukerens navigasjonrute gjennom nettstedet registreres mot dette nummeret. Disse analytiske informasjonskapslene utløper ved slutten av en økt.


Noen sosiale nettverks- og delingssider kan lagre informasjonskapsler eller websignaler på våre nettsteder for å samle inn anonym informasjon når du besøker nettstedet vårt. Disse selskapene kan bruke ikke-personlig identifiserbar informasjon under ditt besøk på våre nettsteder for å gi annonser om varer og tjenester som kan være av interesse for deg. Hvis du vil lære mer om denne typen annonsering, besøk:


Vi bruker Google-teknologier for å vise annonser og for å spore og rapportere annonserespons. Ingen personopplysninger samles inn eller rapporteres.


Vi tillater at ytterligere tredjepartsselskaper annonser og/eller samler inn anonym informasjon (f.eks. klikkeinformasjon, nettlesertype, dato og klokkeslett, tema på annonsene som blir klikket på eller bladd forbi) når du besøker nettstedet vårt. Disse selskapene kan lagre og lese informasjonskapslene i informasjonskapselfilen i nettleseren på datamaskinen eller enheten ved å bruke websignaler eller annen teknologi for å samle inn informasjon mens annonsene vises på dette nettstedet. Disse selskapene kan bruke slik anonym informasjon under ditt besøk på dette og andre nettsteder for å gi annonser om varer og tjenester som kan være av større interesse for deg. Disse selskapene bruker vanligvis en informasjonskapsel eller tredjeparts websignal for å samle inn denne informasjonen.


Du vil kanskje se retningslinjene for disse tredjepartsnettstedene for informasjon om deres bruk av informasjonskapsler, da vi ikke kan kontrollere deres personvernerklæring eller retningslinjer for informasjonskapsler. Du kan også vurdere å følge instruksjonene for fravalg gitt i personvern- og datavernerklæringen til tredjeparts-annonseleverandørene. Bruk av disse teknologiene av tredjeparter, dekkes ikke av vår personvernerklæring. Wiley tar ikke ansvar for personvernerklæringene til, og bruk av, personopplysninger som er samlet inn av andre, inkludert, uten begrensning, partnere eller datterselskaper.


Hvordan avviser og sletter jeg informasjonskapsler?

Du kan tilpasse innstillingene for informasjonskapsler, inkludert sletting og deaktivering, i personverninnstillingene i nettleseren din. Vanligvis finner du kontrollene under nettleserens "Alternativer"- eller "Innstillinger"-meny. Tilpasningsnivået vil avhenge av nettleseren; se nettleserens hjelpfunksjon eller nettsteder som drives i hjemlandet ditt.
 

Hvis du endrer innstillingene for informasjonskapsler, inkludert sletting og deaktivering, kan det påvirke funksjonaliteten til nettstedet og dine muligheter til å bruke enkelte funksjoner. Du vil fortsatt kunne besøke våre nettsteder, men du får kanskje ikke tilgang til innholdet på Wileys nettsteder, og enkelte funksjoner vil kanskje ikke fungere riktig.
 

Du kan også besøke www.allaboutcookies.org for detaljer om hvordan du kan slette eller avvise informasjonskapsler og ytterligere informasjon om informasjonskapsler generelt. For informasjon om bruk av informasjonskapsler i mobiltelefoner og andre enhetsnettlesere og detaljer om hvordan du kan avvise eller slette slike informasjonskapsler, se brukerhåndboken for enheten.